VIRGIL ACHIHAI CHEAMĂ LA RESPECTAREA RECENTEI INTERDICȚII DE ÎNTRUNIRE ÎN NUMĂR MAI MARE DE 100 CREDINCIOȘI ÎN BISERICILE CREȘTINE DUPĂ EVANGHELIE

VIRGIL ACHIHAI ESTE PENTRU A PATRA OARA CONSECUTIV PRESEDINTELE UNIUNII BISERICILOR CRESTINE DUPA EVANGHELIE

“Oricine să fie supus stăpânirilor celor mai înalte căci nu este stăpânire care să nu vină de la Dumnezeu. Și stăpânirile care sunt, au fost rânduite de Dumnezeu.” (Romani 13:1)

Președintele Uniunii Bisericilor Creștine după Evanghelie din România s-a adresat public tuturor credincioșilor, chemându-i să respecte recenta decizie a autorităților prin care se permite un număr de MAXIMUM 100 DE CREDINCIOȘI ÎNTRUNIȚI ÎN SPAȚIU ÎNCHIS pentru a participa la serviciile de închinare ale Bisericii. Autoritățile române permit totuși depășirea acestui număr de credincioși dar numai în spațiile deschise (de exemplu în curtea Bisericii) unde [teoretic] există posibilitatea ca oamenii să asculte în difuzoare (monitoare audio) tot serviciul de închinare al Bisericii. Bisericile Creștine după Evanghelie care nu sunt prevăzute cu instalație de sonorizare exterioară (a curții Bisericii) ar putea avea în vedere remedierea acestui aspect în viitorul apropiat. Bisericile Ortodoxe (mă refer la cele din mediul urban) au asemenea posibilități tehnice. Noi, de ce n-am avea?!?

Pentru cei care încă n-au aflat, nerespectarea și încălcarea dispozițiilor autorităților române cu privire la interdicția de a depăși numărul maxim admis de 100 DE PERSOANE ÎNTRUNITE ÎN SPAȚIU ÎNCHIS pentru a participa la serviciile de închinare ale Bisericii, SE PEDEPSEȘTE CU O AMENDĂ DE 4000 DE EURO (20000 LEI)

Vă invit să urmărim împreună textul original al scrisorii adresate de fratele prezbiter Virgil Achihai, credincioșilor tuturor Bisericilor Creștine după Evanghelie din România în contextul actual al pandemiei agresive declanșate de coronavirusul COVID 19 (SARS-CoV-2)

BISERICA CREȘTINĂ DUPĂ EVANGHELIE
UNIUNEA BISERICILOR CREȘTINE DUPĂ EVANGHELIE DIN ROMÂNIA

“Iubiți credincioși,

În aceste vremuri când știrile, îndeosebi cele rele, se răspândesc cu repeziciune, iar în multe țări, inclusiv România, tot mai mulți oameni sunt infectați cu acest coronavirus, suntem chemați să dovedim prin fapte că suntem atât oameni ai lui Dumnezeu, cât și cetățeni responsabili.

Valori ale Sfintei Scripturi, precum pacea, bucuria, credința, nădejdea, dragostea, facerea de bine, iubirea de oameni, par a fi astăzi acoperite sub fluxul de știri din ce în ce mai alarmante.

De aceea, în aceste zile, ca oameni cu credință în Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, avem chemarea sfântă de a proclama și a trăi Evanghelia cu și mai multă dedicare și pasiune.

Fiecare generație a trecut prin încercări grele. Nici generația de astăzi nu este ocolită de astfel de evenimente care dacă nu sunt înțelese ca fiind parte din Voia lui Dumnezeu, vor lăsa urme adânci în societate, dar și în credincioșii mai slabi în credință.

Autoritățile centrale au limitat numărul de participanți la evenimente religioase, LA MAXIMUM 100 DE PERSOANE. Într-un județ (Maramureș) prefectul a decis interzicerea serviciilor religioase în zilele de sâmbătă și duminică pentru toate cultele.

Iubiți credincioși, este posibil să urmeze și alte astfel de limitări dar să nu ne limităm noi singuri, să nu ne suspendăm noi serviciile de închinare și de Masa Domnului. Ca și credincios și pentru o vreme, reprezentant al frățietății, nu dau sfaturi medicale. Dar am responsabilitatea să vă îndemn în aceste vremuri de incertitudine, să privim la Domnul Isus, la cuvintele sale de mângâiere și întărire sufletească: “Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte!” (Ioan 14:27)

AVEM OBLIGAȚIA CETĂȚENEASCĂ DE A RESPECTA DECIZIILE AUTORITĂȚILOR CENTRALE ȘI LOCALE:
“Oricine să fie supus stăpânirilor celor mai înalte căci nu este stăpânire care să nu vină de la Dumnezeu. Și stăpânirile care sunt, au fost rânduite de Dumnezeu.”
(Romani 13:1)

În același timp, România are nevoie astăzi, poate mai mult ca în alte ocazii, de mijlocire înaintea lui Dumnezeu prin post și rugăciune pentru vindecare spirituală dar și pentru vindecarea românilor aflați în suferință.

Dacă autoritățile vor suspenda în toată țara serviciile de închinare de sâmbătă și duminică, să fim nelipsiți de la Adunare în restul zilelor, în grupuri mai mici ce vor respecta normele legale cu privire la întâlnirile publice și de igienă privind sănătatea publică, în vigoare la vremea respectivă.

Dacă starea generală de sănătate publică în România se va degrada din ce în ce mai mult și vor fi suspendate pentru o vreme și întâlnirile din cursul săptămânii, să ne întâlnim în grupuri mici de casă, continuând să postim și să ne rugăm pentru binele nostru comun.

România are nevoie acută de întoarcere către Dumnezeu și de oameni ai rugăciunii. Să fim și noi acei credincioși care uniți în rugăciune cu alți creștini, să mijlocim pentru România!

Așa să ne ajute Dumnezeu!”

Virgil Achihai

Presedintele Virgil Achihai cere credinciosilor sa respecte interdictia de intrunire in numar mai mare de 100 credinciosi in Biserica

By Admin

Ce faci pentru tine, piere odată cu tine! Ce faci pentru alții... rămâne!

Related posts

Leave a Comment (Postează un comentariu!)

error: Conținutul web este protejat! Content is protected!
Suntem o comunitate de credincioși dedicați să-L cunoaștem, să-L iubim și să-L slujim pe Dumnezeu, fiind martori ai puterii Sale transformatoare și influențând viețile celor din jur prin exemplul personal, pentru a-i aduce la o relație autentică cu Domnul nostru Iisus Hristos.