HOTĂRÂREA COMITETULUI DE PREZBITERI AL BISERICII ANTIOHIA VIZÂND RESPECTAREA DISPOZIȚIILOR AUTORITĂȚILOR PENTRU PREVENIREA EXTINDERII INFECȚIILOR CU CORONAVIRUS ÎN COMUNITĂȚI

BISERICA CRESTINA DUPA EVANGHELIE ANTIOHIA VAZUTA IN TIMPUL NOPTII

„Oricine să fie supus stăpânirilor celor mai înalte căci nu este stăpânire care să nu vină de la Dumnezeu. Și stăpânirile care sunt, au fost rânduite de Dumnezeu.” (Romani 13:1)

Comitetul de Prezbiteri al Bisericii Creștine după Evanghelie Antiohia din București s-a reunit de urgență în seara zilei de joi 12 martie 2020 pentru a emite o Hotărâre cu privire la aplicarea dispozițiilor recente ale autorităților române în vederea prevenirii extinderii infecțiilor cu coronavirusul COVID 19 (SARS-CoV-2) în comunități. Hotărârea Comitetului de Prezbiteri a avut de asemenea în vedere și Comunicatul Uniunii Bisericilor Creștine după Evanghelie din România emis în data de 12 martie 2020.

BISERICA CREȘTINĂ DUPĂ EVANGHELIE ANTIOHIA
Str.Episcopul Radu nr.53-55, sector 2, București, Cod fiscal 6045117

HOTĂRÂREA NR.101 DIN 12.03.2020
privind serviciile de închinare ale Bisericii Creștine după Evanghelie Antiohia

Având în vedere decizia autorităților de interzicere a organizării evenimentelor de peste 100 de persoane și ținând cont de recomandările Comunicatului Uniunii Bisericilor Creștine după Evanghelie privitor la întâlnirile publice, emis în data de 12 martie 2020, Comitetul de Prezbiteri al Bisericii Creștine după Evanghelie Antiohia s-a întâlnit astăzi, 12 martie 2020, pentru a decide modalitatea în care se pot organiza întâlniri în cadrul Bisericii.

Comitetul de Prezbiteri al Bisericii Creștine după Evanghelie Antiohia va respecta toate deciziile autorităților în privința diminuării riscurilor de infectare a persoanelor și a luat toate măsurile de igienizare impuse de lege în această situație, precum: dezinfectarea toaletelor, a clanțelor, a băncilor, înainte și după fiecare serviciu divin. De asemenea, se vor pune la dispoziția participanților, dezinfectanți pentru mâini, atât la sosirea, cât și la plecarea din spațiul Bisericii.

Comitetul de Prezbiteri al Bisericii Antiohia adoptă prezenta

HOTĂRÂRE

1. PROGRAMELE DE DUMINICĂ DIMINEAȚA SE SUSPENDĂ până la data de 31 martie 2020 cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației la nivel național, întrucât numărul participanților la acest program DEPĂȘEȘTE 100 DE PERSOANE. Menționăm că împărțirea Bisericii în grupe mai mici sau programele în aer liber nu ar ajuta în această situație deoarece s-ar folosi spațiile comune (holuri, toalete, parcare) de către un număr mai mare de 100 de persoane.

2. Celelalte programe ale Bisericii (duminica seara, întâlnirea de luni a tinerilor, repetiția de marți a Corului, întâlnirea de rugăciune de joi) se pot organiza cu respectarea normelor legale și de igienă impuse de autorități.

3. Toți credincioșii care prezintă semne de gripă, tuse, febră, strănut, sunt insistent rugați să nu participe la serviciile de închinare, în mod special cei care s-au întors din țări unde sunt focare ale virusului.

4. Femeile însărcinate sau cu copii mici sunt îndemnate să nu participe la program. De asemenea, acest lucru este valabil și pentru credincioșii în vârstă, respectiv cei cu probleme medicale cunoscute.

5. Recomandăm persoanelor vârstnice, persoanelor care suferă de afecțiuni respiratorii, să nu se expună transportului public pe durata crizei medicale și dacă au nevoie de ajutor în asigurarea alimentelor și medicamentelor, să se adreseze Comitetului de Prezbiteri care va desemna persoane pentru a-i sprijini în acest sens.

6. Solicităm părinților care vor veni însoțiți de copii la programe să-i instruiască în vederea respectării normelor de igienă și să-i țină lângă ei pe toată durata serviciilor de închinare.

7. Această Hotărâre este valabilă atât timp cât autoritățile nu vor scădea sub 100 de persoane, numărul de participanți la întâlnirile religioase.

COMITETUL DE PREZBITERI AL BISERICII ANTIOHIA

HOTARARE BISERICA ANTIOHIA RESPECTARE DISPOZITIE AUTORITATI PREVENIRE EXTINDERE CORONAVIRUS

By Admin

Ce faci pentru tine, piere odată cu tine! Ce faci pentru alții... rămâne!

Related posts

Leave a Comment (Postează un comentariu!)

error: Conținutul web este protejat! Content is protected!
Suntem o comunitate de credincioși dedicați să-L cunoaștem, să-L iubim și să-L slujim pe Dumnezeu, fiind martori ai puterii Sale transformatoare și influențând viețile celor din jur prin exemplul personal, pentru a-i aduce la o relație autentică cu Domnul nostru Iisus Hristos.