TINERII BISERICII CRESTINE DUPA EVANGHELIE ANTIOHIA DIN BUCURESTI
COPII DIN BISERICA CRESTINA DUPA EVANGHELIE ANTIOHIA
COPIII BISERICII ANTIOHIA CANTA DESPRE MARETIA LUI DUMNEZEU
MIREASA INSOTITA DE TATAL EI IN BISERICA ANTIOHIA" alt="MIREASA INSOTITA DE TATAL EI IN BISERICA ANTIOHIA
DOI TINERI CREDINCIOSI SE CASATORESC LA BISERICA CRESTINA DUPA EVANGHELIE ANTIOHIA BUCURESTI
DOI TINERI CRESTINI EVANGHELICI SE CASATORESC IN BISERICA ANTIOHIA
BINECUVÂNTAREA COPILAȘILOR ÎN BISERICA ANTIOHIA
FRATII SI SURORILE IN HRISTOS SE BUCURAU IMPREUNA IN BISERICA ANTIOHIA - 2 SEPTEMBRIE 2007
CRISTI TEPES FOTOGRAFIAT LA BISERICA CRESTINA DUPA EVANGHELIE ANTIOHIA BUCURESTI 20 IULIE 2012
ANDREI LUPU IUBESTE MULT BISERICA ANTIOHIA DIN BUCURESTI
BELLA CIOPASIU ESTE PIANIST IN BISERICA CRESTINA DUPA EVANGHELIE ANTIOHIA
FOSTA CAMERA DE CONTROL SUNET LUMINI A BISERICII ANTIOHIA - 5 APRILIE 2008
BISERICA ANTIOHIA LA ORELE 23.40 CAND TOTI CREDINCIOSII SE AFLAU ACASA CU EXCEPTIA OPERATORULUI DE SUNET
previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider

SCRISOARE DE RUGĂCIUNE DE LA DANIEL OLTEANU – INDIA, OCTOMBRIE 2016

SAROJA IMPREUNA CU MAMA EI

Scrisoare de rugaciune pentru nepalezi

Cei care sunt numiti nepalezi in India sunt in special vorbitorii de limba nepali. Populatie majoritara nepaleza se gaseste in unele regiuni din nordul Indiei cum ar fi Sikkim, Darjeeling, si la zonele de granita cu Nepal si Bhutan. In statul Manipur al Indiei se gaseste un district nepalez. Populatia nepaleza a emigrat din aceste regiuni si statele invecinate ale Indiei (Nepal si Bhutan) in centre economice si industriale din India si strainatate in cautare de munca.

Nepalezii sunt in general hindusi sau budisti. Putini au aderat la alte religii. Ca urmare sistemul lor social si de caste este foarte similar cu al indienilor care sunt considerati ca niste ‘frati mai mari’. Dar nepalezii sunt mai albi la piele decat cei mai multi indieni si mai aratosi. Aceasta a determinat o atractie mai mare pentru femeile nepaleze pentru casatorie cu alte caste indiene sau pentru vinderea lor in prostitutia indiana sau internationala. Nepalezii sunt un neam voios, muncitor, dar si iute la manie. Multi sunt angajati in armata Indiana. In comparatie cu indienii, nepalezii au fost mai deschisi la Evanghelie. Aceasta a facut ca ei sa aiba o prezenta importanta in comunitatea evanghelica din nordul Indiei. Din pricina educatiei imbunatatite in randul lor, multi ocupa pozitii importante in educatie, spitale, afaceri sau guvernul indian.

Rugati-va pentru nepalezii care sunt cu noi:

1. Saroja Rai (Rai este unul dintre triburile Indiei si Nepalului care are limba lui proprie. Biblia nu a fost inca tradusa in limba rai. Din pacate multi tineri rai nu stiu limba lor proprie). Ea este sotia mea. Ea l-a primit pe Domnul Isus ca urmare a covertirii tatalui ei si a avut parte de crestere intr-o familie devenita crestina. Rugati-va pentru stabilitate in viata ei spirituala, pentru crestere in controlul maniei, si intelepciune in ingrijirea copiilor de care ne ocupam. Ea,isi doreste sa aiba un copil al ei. Rugati-va si pentru lucrarea lui Dumnezeu in satul Sarojei, pentru biserica plantata de tatal ei, si condusa de fratele ei Amardeep.

2. Ashish (14 ani). El este primul copil pe care noi ca si familie l-am luat in grija. Rugati-va ca el sa il cunoasca pe Domnul Isus. Rugati-va si pentru stabilitate in viata lui emotionala caci in ultima vreme isi dorea sa isi viziteze adevarata lui mama care are un handicap mental. Rugati-va si pentru studiile lui (nu prea il trage inima).

3. Som Kumar Sunuwar (17 ani). El este al doilea copil primit in familia noastra. Fratele lui mai mare Boj de asemenea fusese cu noi. E un orfan de ambii parinti. Nu s-a hotarat inca pentru Domnul Isus si nu ii place sa studieze. Dar va avea examen de clasa a zecea la inceputul anului viitor. Rugati-va si pentru mantuirea celor doi frati si o sora mai mari care locuiesc in Nepal (sora e la munca intr-o tara araba).

4. Damus Subba (22 ani). A fost cu noi de la varsta de 14 ani. S-a casatorit cu o credincioasa bengaleza din Jalpaiguri. Are o fica acum. Si este implicat in plantare de biserici in orasul Haldibari impreuna cu noi. Iubeste musica si ii place sa compuna cantari noi in special in limba hindi. Rugati-va pentru studiile lui (e la facultate la fara frecventa), pentru viata spirituala a sotiei lui Rozy, si pentru roade in plantarea de biserici.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”1″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”600″ gallery_height=”550″ cycle_effect=”fade” cycle_interval=”5″ show_thumbnail_link=”1″ thumbnail_link_text=”[Show thumbnails]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Related posts

Leave a Comment

Captcha loading...

error: Conținutul web este protejat! Content is protected!