CONGRESUL ALIANȚEI EVANGHELICE (2020) GĂZDUIT DE BISERICA ANTIOHIA A DESEMNAT NOUA ECHIPĂ DE CONDUCERE PENTRU URMĂTORII PATRU ANI

FRATII CRESTINI SE ROAGA IMPREUNA ASA CUM NE INVATA SFANTA SCRIPTURA

(foto: https://aliantaevanghelica.wordpress.com/2016/04/19/rugaciune-unii-pentru-altii/)

Biserica Creștină după Evanghelie “Antiohia” București a găzduit ieri 12 august 2020 Congresul Alianței Evanghelice din România. Lucrările s-au desfășurat cu respectarea restricțiilor și măsurilor impuse de actuala stare de alertă sanitară din România în contextul pandemiei determinate de noul tip de coronavirus SARS-COV-2. Congresul ar fi trebuit să fie organizat în toamna anului 2019 dar s-a amânat pentru februarie 2020 după care s-a reamânat din cauza situației epidemiologice care din nefericire a afectat și țara noastră.

Delegații prezenți la Congres au votat noul Comitet Executiv al Alianței Evanghelice din România adică noua echipă de conducere care va sluji Domnului pentru următorii patru ani în cadrul acestui organism.

În funcția de președinte a fost ales pastorul MOISE ARDELEAN (președintele Uniunii Bisericilor Creștine Penticostale din România) în vârstă de 65 de ani, licențiat în teologie la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Fratele Moise Ardelean slujește Domnului ca pastor al Bisericii Penticostale “Gloria” din Arad încă din anul 1990. În noiembrie 2018 a fost reales pentru al doilea mandat ca președinte al Cultului Creștin Penticostal – Biserica lui Dumnezeu Apostolică din România.

MOISE ARDELEAN - PRESEDINTELE ALIANTEI EVANGHELICE DIN ROMANIA

În funcția de vicepreședinte a fost ales prezbiterul VIRGIL ACHIHAI (președintele Uniunii Bisericilor Creștine după Evanghelie din România) care slujește Domnului în Târgoviște.

VIRGIL ACHIHAI - VICEPRESEDINTE ALIANTA EVANGHELICA DIN ROMANIA

În funcția de secretar general a fost ales pastorul VIOREL IUGA (președintele Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România) care slujește Domnului în Arad.

VIOREL IUGA - SECRETAR GENERAL ALIANTA EVANGHELICA DIN ROMANIA

În Comitetul Executiv al Alianței Evanghelice din România au mai fost aleși și următorii membri: Ioan Moldovan (Oradea) și Simion Bumbar (Sighetu Marmației) din partea Bisericii Penticostale, Cornel Haureș (Suceava) și Dan Mitrea (București) din partea Bisericii Creștine după Evanghelie și Mihai Micula (Satu Mare) și Ioan Ardelean (Bistrița) din partea Bisericii Baptiste.

Alianța Evanghelică din România (A.E.R.) a luat ființă imediat după Revoluția din 1989 urmând modelul organizațiilor similare din țările europene și a coagulat în jurul unor proiecte și obiective comune, credincioși baptiști, creștini după evanghelie, penticostali și membri ai mișcării cu caracter evanghelic “Oastea Domnului”. Primul Congres al Alianței Evanghelice din România a fost organizat în toamna anului 1990 și a avut loc la Sala Palatului din București, locul în care dictatorul ateu Nicolae Ceaușescu era aclamat cu urale în cadrul congreselor comuniste.

În ultimii ani, printre acțiunile Alianței Evanghelice din România s-au numărat organizarea anuală a Olimpiadei Naționale de Religie A.E.R., demersurile pentru soluționarea favorabilă a cazului Bodnariu (reîntregirea familiei) între anii 2015-2016 și susținerea fermă și practică a Referendumului pentru definirea clară a căsătoriei (prin care s-a încercat revizuirea articolului 48 alineatul 1 din Constituția României) între anii 2017-2018.

By Admin

Ce faci pentru tine, piere odată cu tine! Ce faci pentru alții... rămâne!

Related posts

Leave a Comment (Postează un comentariu!)

error: Conținutul web este protejat! Content is protected!