VIRGIL ACHIHAI ȘI PETER COSTEA ÎNTR-UN DIALOG DESPRE NECESITATEA IMPLICĂRII CREȘTINILOR ÎN VIAȚA POLITICĂ A ROMÂNIEI

VIRGIL ACHIHAI ȘI PETER COSTEA ÎNTR-UN DIALOG DESPRE NECESITATEA IMPLICĂRII CREȘTINILOR ÎN VIAȚA POLITICĂ A ROMÂNIEI

De multe ori suntem confruntați cu o opoziție puternică atât a unor pastori și prezbiteri ai bisericilor evanghelice, cât și a credincioșilor de rând, față de ideea implicării creștinului în viața politică a cetății și chiar a țării în care trăiește. Se invocă faptul că este imposibil să te păstrezi curat înaintea Domnului dacă te implici ca și creștin în viața politică. Pe de altă parte, avem obiceiul să ne exprimăm critic la adresa tuturor politicienilor (indiferent de culoarea lor politică) și emitem judecăți de valoare dar n-am citit niciodată ce scrie într-o Hotărâre de Consiliu Local sau de Consiliu General, n-am citit niciodată ce scrie într-o Ordonanță de Guvern, într-un proiect de lege aflat în dezbatere sau într-o lege deja votată în Parlamentul României și publicată în Monitorul Oficial. Nu cunoaștem aceste aspecte juridice și legislative și nici nu ne interesează pentru că „noi nu facem politică!” dar ne permitem să judecăm politicienii fără să avem habar cu ce se ocupă, ce hotărâri sau legi au aprobat și votat sau ce intenții bune sau rele au. Noi le știm pe toate dar de fapt suntem rupți parțial sau total de realitatea politică românească, nu mai zic de cea internațională. Ne luăm „informațiile” de pe Facebook. Facem o mare greșeală, generalizând și încadrându-i pe toți politicienii în categoria „răi” deși există printre ei (în diverse partide aflate de-o parte și de alta a spectrului politic) și oameni credincioși Domnului care luptă cu toată ființa lor pentru promovarea învățăturilor Sfintei Scripturi, apără cauza Evangheliei și încearcă să contracareze ateizarea și secularizarea României. Creștinii evanghelici dovedesc de zeci de ani o crasă incultură politică și acest lucru nu este permis și nu mai poate continua. Avem o nevoie urgentă de educație în acest domeniu, indiferent că suntem tineri sau bătrâni iar conversația extrem de utilă și instructivă dintre fratele prezbiter Virgil Achihai și fratele avocat Peter Costea are tocmai acest rol foarte important. Să ne deschidă ochii ca să începem să înțelegem că trebuie să terminăm odată pentru totdeauna cu aberații din acestea de genul „creștinul nu face politică”. De ce să nu facă? Să-i lăsăm pe cei necurați și scârboși, pe hoți și escroci, pe apostați și pe trădătorii Domnului Hristos să facă politica cetății și țării în care trăim în timp ce noi, creștinii, să asistăm neputincioși cu brațele încrucișate la distrugerea valorilor și principiilor fundamentale creștine în societatea românească?!? Oare așa ne învață Biblia?

Vă invit cu drag să vizionați cu atenție acest dialog sincer dintre doi slujitori ai lui Dumnezeu, doi oameni serioși și integri de la care avem cu toții ce să învățăm, indiferent de poziția noastră socială și indiferent de locul pe care îl avem în bisericile în care suntem membri. Ar trebui ca toți creștinii din toate bisericile să lase ideile preconcepute deoparte și să asculte cu inima deschisă această conversație constructivă pentru a trage concluziile care se impun. Merită să sacrificăm o oră și 26 de minute din timpul nostru și merită să trimitem acest material tuturor prietenilor și cunoscuților noștri! De multe ori, creștinii români vor să meargă misionari în alte țări dar uită că în primul rând trebuie să facă ceva pentru țara în care s-au născut! A venit timpul să luptăm pentru transformarea morală și spirituală a României! Dumnezeu să ne dea, fiecăruia, un duh de dedicare și implicare pentru binele cetății și țării în care trăim!

By Admin

Ce faci pentru tine, piere odată cu tine! Ce faci pentru alții... rămâne!

Related posts

Leave a Comment (Postează un comentariu!)

error: Conținutul web este protejat! Content is protected!
Suntem o comunitate de credincioși dedicați să-L cunoaștem, să-L iubim și să-L slujim pe Dumnezeu, fiind martori ai puterii Sale transformatoare și influențând viețile celor din jur prin exemplul personal, pentru a-i aduce la o relație autentică cu Domnul nostru Iisus Hristos.