† NELU ACHIM A TRECUT ÎN VEȘNICIE LA DOMNUL PE CARE L-A SLUJIT TOATĂ VIAȚA!

NELU ACHIM LA BISERICA ANTIOHIA BUCURESTI - 5 OCTOMBRIE 2013

(foto: Fratele prezbiter Nelu Achim în vizită la Biserica Antiohia în 5 octombrie 2013)

SCUMPĂ ESTE ÎNAINTEA DOMNULUI MOARTEA CELOR IUBIȚI DE EL (Psalmul 116:15)

Scumpul nostru frate ION ACHIM (fratele Nelu) a plecat acasă la Domnul și Mântuitorul său pe care L-a slujit toată viața cu o inimă curată și plină de dragoste. Cine poate uita bunătatea, zâmbetul, înțelepciunea dumnealui? Avea un caracter deosebit, un suflet nobil și era o plăcere să vorbești cu dânsul, să-l asculți sau să colaborezi cu dânsul. Toți cei care l-au cunoscut pot mărturisi acest lucru. Fratele Nelu era un adevărat om al lui Dumnezeu care lasă în inimile noastre o amintire frumoasă de neuitat.

S-a născut în ziua de 19 octombrie 1938 în orașul Drobeta Turnu Severin într-o familie de creștini ortodocși serioși. Tatăl său se numea Constantin (mecanic CFR) iar mama sa se numea Alexandrina (casnică și o bună gospodină). A urmat cursurile Liceului Teoretic din Turnu Severin pe care l-a absolvit în 1955 după care s-a înscris la Școala Tehnică Financiară absolvită în 1957. Și-a continuat studiile la Facultatea Politehnică CFR (Facultatea de Transporturi) din București în care și-a luat licența de inginer în 1963. S-a căsătorit în 29 iulie 1962 cu Rodica Teodorescu, o tânără credincioasă Creștină după Evanghelie din Ploiești, de profesie farmacist. Anul acesta urmau să sărbătorească 60 de ani de căsnicie fericită și binecuvântată de Domnul. Au avut împreună cinci copii: Emanuela-Luiza, Cristian, Gabriel, Daniel și Lucian-David. Prin harul lui Dumnezeu, toți cei 5 copii L-au urmat și Îl urmează pe Domnul împreună cu familiile lor. Un moment deosebit de greu pentru fratele Nelu a fost atunci când fiica sa, Emanuela Luiza, a plecat la Domnul acum câțiva ani, fiind foarte grav bolnavă. Fratele Nelu Achim și soția sa Rodica au 14 nepoți și 3 strănepoți prin bunătatea și harul Domnului.

După terminarea facultății, la început a fost șef de gară, apoi inginer la Fabrica de Vagoane Pașcani și apoi cercetător științific principal la Institutul de Cercetări și Proiectări Tehnologice în Transporturi (ICPTT). A făcut parte din colectivul care a proiectat și supervizat realizarea primului utilaj românesc de tractat avioanele pe aeroporturi.

S-a întors la Dumnezeu chiar în anii adolescenței, datorită unui unchi de la Ploiești (fratele Milotin) și ulterior a mărturisit în apa botezului credința sa puternică în Domnul Hristos. În 1957 (la vârsta de 19 ani) a devenit membru al Bisericii Creștine după Evanghelie „Dragoș Vodă” din București până în 1962 când s-a mutat la Ploiești. Între 1962-1977 a fost membru (și pe parcurs, prezbiter) al Bisericii Creștine după Evanghelie „Negru Vodă” din Ploiești.

Între 1977-1991 a fost membru și prezbiter al Bisericii Creștine după Evanghelie „Izbânda” din București iar între 1991-2019 a fost membru fondator și prezbiter al Bisericii Creștine după Evanghelie „Aviației” din București.

A predicat Evanghelia și a fost un om al rugăciunii si al mijlocirii, având un dar deosebit în acest sens. A promovat lucrarea creștină și a slujit Domnului în unitate, părtășie și comuniune cu toate celelalte biserici evanghelice. A fost foarte implicat în lucrarea de mărturisire a Evangheliei prin diverse metode și mijloace (filmul „Iisus, proiectul Cartea Cărților – serialul TV de desene animate pentru copii – și plantarea de Biserici)

După 2019, starea dumnealui de sănătate s-a deteriorat progresiv. A trecut la Domnul în ziua de 10 iulie 2022 din cauza unor complicații apărute în contextul bolii de fond (diabet zaharat).

După Revoluția din 1989, conducerea ICPTT/INCERTRANS i-a oferit postul de director general ca recunoaștere a activității depuse (pe vremea lui Ceaușescu nu a fost promovat pentru că nu era membru de partid și era prea implicat în lucrarea Bisericii), dar a refuzat preferând să se pună la dispoziția Domnului. În ziua de 13 martie 1990 a făcut parte din Grupul de Inițiativă reunit la sediul Bisericii Baptiste „Sfânta Treime” București la inițiativa pastorului Iosif Țon pentru constituirea Alianței Evanghelice din România și a fost ales în Biroul Executiv ca primul Secretar al Alianței Evanghelice din România. Fratele Nelu Achim este cel care în acea zi memorabilă a citit propunerea de crez comun al tuturor cultelor creștine evanghelice care au constituit Alianța Evanghelică din România.
Fratele Nelu Achim a fost secretar executiv al Alianței Evanghelice din România între anii 1990-1994.

ION ACHIM (FRATELE NELU) LA PRIMUL CONGRES AL ALIANTEI EVANGHELICE DIN ROMANIA

Cei care l-au prețuit și l-au iubit pe scumpul nostru frate Nelu Achim pot participa:

ASTĂZI MARȚI 12 IULIE 2022 la Biserica din cartierul „Aviației” – Intrarea Cerceilor nr.4, Sector 1, București

* orele 16.00-18.00 Primire Condoleanțe
* orele 18.00-19.30 Serviciu Priveghi

MÂINE MIERCURI 13 IULIE 2022 la Biserica din cartierul „Aviației” – Intrarea Cerceilor nr.4, Sector 1, București


* orele 9.30-10.30 Primire Condoleanțe
* orele 10.30-12.00 Serviciu Înmormântare Biserica „Aviației”
* orele 13.00-14.00 Serviciu Înmormântare Cimitirul Dămăroaia

Bunul Dumnezeu să-i binecuvânteze și să-i întărească pe sora noastră Rodica Achim și pe toți cei dragi din familie care trec în aceste zile prin această grea încercare a despărțirii temporare de fratele Nelu Achim pe care cu siguranță îl vom revedea în glorie în Împărăția lui Dumnezeu!

FRATELE NELU ACHIM A PLECAT IN VESNICIE

NELU ACHIM LA CONFERINȚA NAȚIONALĂ DIN 3-5 OCTOMBRIE 2013 – BISERICA ANTIOHIA – BUCUREȘTI

NELU ACHIM LA CONFERINTA NATIONALA 3-5 OCTOMBRIE 2013 - BISERICA ANTIOHIA - BUCURESTI

By Admin

Ce faci pentru tine, piere odată cu tine! Ce faci pentru alții... rămâne!

Related posts

One Thought to “† NELU ACHIM A TRECUT ÎN VEȘNICIE LA DOMNUL PE CARE L-A SLUJIT TOATĂ VIAȚA!”

  1. Andreea

    In momentul acesta, viata Fratelui Nelu Achim a luat sfarsit aici pe pamant, insa aceasta a inceput pe veci, refacut in neprihanire si intelepciune. El a ajuns acasa la Dumnezeu! El poate spune acum ca David in Psalmul 116:15: “Scumpa este inaintea Domnului moartea celor iubiti de El” …

    Cu profund respect si simtaminte de adanca indurerare, pastram o amintire frumoasa a fratelui Nelu Achim si aducem un omagiu pentru tot ceea ce a facut in slujirea si marturisirea lui Hristos. Sa ne folosim de exemplul pe care ni l-a lasat prin viata sa exemplara, vietile noastre fiind transformate prin dragostea si credinta in Iisus.

Leave a Comment (Postează un comentariu!)

error: Conținutul web este protejat! Content is protected!
Suntem o comunitate de credincioși dedicați să-L cunoaștem, să-L iubim și să-L slujim pe Dumnezeu, fiind martori ai puterii Sale transformatoare și influențând viețile celor din jur prin exemplul personal, pentru a-i aduce la o relație autentică cu Domnul nostru Iisus Hristos.