† NELU ACHIM A TRECUT ÎN VEȘNICIE LA DOMNUL PE CARE L-A SLUJIT TOATĂ VIAȚA!

NELU ACHIM LA BISERICA ANTIOHIA BUCURESTI - 5 OCTOMBRIE 2013

(foto: Fratele prezbiter Nelu Achim în vizită la Biserica Antiohia în 5 octombrie 2013)

SCUMPĂ ESTE ÎNAINTEA DOMNULUI MOARTEA CELOR IUBIȚI DE EL (Psalmul 116:15)

Scumpul nostru frate ION ACHIM (fratele Nelu) a plecat acasă la Domnul și Mântuitorul său pe care L-a slujit toată viața cu o inimă curată și plină de dragoste. Cine poate uita bunătatea, zâmbetul, înțelepciunea dumnealui? Avea un caracter deosebit, un suflet nobil și era o plăcere să vorbești cu dânsul, să-l asculți sau să colaborezi cu dânsul. Toți cei care l-au cunoscut pot mărturisi acest lucru. Fratele Nelu era un adevărat om al lui Dumnezeu care lasă în inimile noastre o amintire frumoasă de neuitat.

S-a născut în ziua de 19 octombrie 1938 în orașul Drobeta Turnu Severin într-o familie de creștini ortodocși serioși. Tatăl său se numea Constantin (mecanic CFR) iar mama sa se numea Alexandrina (casnică și o bună gospodină). A urmat cursurile Liceului Teoretic din Turnu Severin pe care l-a absolvit în 1955 după care s-a înscris la Școala Tehnică Financiară absolvită în 1957. Și-a continuat studiile la Facultatea Politehnică CFR (Facultatea de Transporturi) din București în care și-a luat licența de inginer în 1963. S-a căsătorit în 29 iulie 1962 cu Rodica Teodorescu, o tânără credincioasă Creștină după Evanghelie din Ploiești, de profesie farmacist. Anul acesta urmau să sărbătorească 60 de ani de căsnicie fericită și binecuvântată de Domnul. Au avut împreună cinci copii: Emanuela-Luiza, Cristian, Gabriel, Daniel și Lucian-David. Prin harul lui Dumnezeu, toți cei 5 copii L-au urmat și Îl urmează pe Domnul împreună cu familiile lor. Un moment deosebit de greu pentru fratele Nelu a fost atunci când fiica sa, Emanuela Luiza, a plecat la Domnul acum câțiva ani, fiind foarte grav bolnavă. Fratele Nelu Achim și soția sa Rodica au 14 nepoți și 3 strănepoți prin bunătatea și harul Domnului.

După terminarea facultății, la început a fost șef de gară, apoi inginer la Fabrica de Vagoane Pașcani și apoi cercetător științific principal la Institutul de Cercetări și Proiectări Tehnologice în Transporturi (ICPTT). A făcut parte din colectivul care a proiectat și supervizat realizarea primului utilaj românesc de tractat avioanele pe aeroporturi.

S-a întors la Dumnezeu chiar în anii adolescenței, datorită unui unchi de la Ploiești (fratele Milotin) și ulterior a mărturisit în apa botezului credința sa puternică în Domnul Hristos. În 1957 (la vârsta de 19 ani) a devenit membru al Bisericii Creștine după Evanghelie “Dragoș Vodă” din București până în 1962 când s-a mutat la Ploiești. Între 1962-1977 a fost membru (și pe parcurs, prezbiter) al Bisericii Creștine după Evanghelie “Negru Vodă” din Ploiești.

Între 1977-1991 a fost membru și prezbiter al Bisericii Creștine după Evanghelie “Izbânda” din București iar între 1991-2019 a fost membru fondator și prezbiter al Bisericii Creștine după Evanghelie “Aviației” din București.

A predicat Evanghelia și a fost un om al rugăciunii si al mijlocirii, având un dar deosebit în acest sens. A promovat lucrarea creștină și a slujit Domnului în unitate, părtășie și comuniune cu toate celelalte biserici evanghelice. A fost foarte implicat în lucrarea de mărturisire a Evangheliei prin diverse metode și mijloace (filmul “Iisus, proiectul Cartea Cărților – serialul TV de desene animate pentru copii – și plantarea de Biserici)

După 2019, starea dumnealui de sănătate s-a deteriorat progresiv. A trecut la Domnul în ziua de 10 iulie 2022 din cauza unor complicații apărute în contextul bolii de fond (diabet zaharat).

După Revoluția din 1989, conducerea ICPTT/INCERTRANS i-a oferit postul de director general ca recunoaștere a activității depuse (pe vremea lui Ceaușescu nu a fost promovat pentru că nu era membru de partid și era prea implicat în lucrarea Bisericii), dar a refuzat preferând să se pună la dispoziția Domnului. În ziua de 13 martie 1990 a făcut parte din Grupul de Inițiativă reunit la sediul Bisericii Baptiste “Sfânta Treime” București la inițiativa pastorului Iosif Țon pentru constituirea Alianței Evanghelice din România și a fost ales în Biroul Executiv ca primul Secretar al Alianței Evanghelice din România. Fratele Nelu Achim este cel care în acea zi memorabilă a citit propunerea de crez comun al tuturor cultelor creștine evanghelice care au constituit Alianța Evanghelică din România.
Fratele Nelu Achim a fost secretar executiv al Alianței Evanghelice din România între anii 1990-1994.

ION ACHIM (FRATELE NELU) LA PRIMUL CONGRES AL ALIANTEI EVANGHELICE DIN ROMANIA

Cei care l-au prețuit și l-au iubit pe scumpul nostru frate Nelu Achim pot participa:

ASTĂZI MARȚI 12 IULIE 2022 la Biserica din cartierul “Aviației” – Intrarea Cerceilor nr.4, Sector 1, București

* orele 16.00-18.00 Primire Condoleanțe
* orele 18.00-19.30 Serviciu Priveghi

MÂINE MIERCURI 13 IULIE 2022 la Biserica din cartierul “Aviației” – Intrarea Cerceilor nr.4, Sector 1, București


* orele 9.30-10.30 Primire Condoleanțe
* orele 10.30-12.00 Serviciu Înmormântare Biserica “Aviației”
* orele 13.00-14.00 Serviciu Înmormântare Cimitirul Dămăroaia

Bunul Dumnezeu să-i binecuvânteze și să-i întărească pe sora noastră Rodica Achim și pe toți cei dragi din familie care trec în aceste zile prin această grea încercare a despărțirii temporare de fratele Nelu Achim pe care cu siguranță îl vom revedea în glorie în Împărăția lui Dumnezeu!

FRATELE NELU ACHIM A PLECAT IN VESNICIE

NELU ACHIM LA CONFERINȚA NAȚIONALĂ DIN 3-5 OCTOMBRIE 2013 – BISERICA ANTIOHIA – BUCUREȘTI

NELU ACHIM LA CONFERINTA NATIONALA 3-5 OCTOMBRIE 2013 - BISERICA ANTIOHIA - BUCURESTI

By 

"Ce faci pentru tine, piere odată cu tine! Ce faci pentru alții, rămâne!"

Related posts

Leave a Comment (Postează un comentariu!)

error: Conținutul web este protejat! Content is protected!
BISERICA ANTIOHIA OFERA ADAPOST REFUGIATILOR UCRAINIENI
TINERII BISERICII CRESTINE DUPA EVANGHELIE ANTIOHIA DIN BUCURESTI
COPII DIN BISERICA CRESTINA DUPA EVANGHELIE ANTIOHIA
COPIII BISERICII ANTIOHIA CANTA DESPRE MARETIA LUI DUMNEZEU
MIREASA INSOTITA DE TATAL EI IN BISERICA ANTIOHIA" alt="MIREASA INSOTITA DE TATAL EI IN BISERICA ANTIOHIA
DOI TINERI CREDINCIOSI SE CASATORESC LA BISERICA CRESTINA DUPA EVANGHELIE ANTIOHIA BUCURESTI
DOI TINERI CRESTINI EVANGHELICI SE CASATORESC IN BISERICA ANTIOHIA
BINECUVÂNTAREA COPILAȘILOR ÎN BISERICA ANTIOHIA
FRATII SI SURORILE IN HRISTOS SE BUCURAU IMPREUNA IN BISERICA ANTIOHIA - 2 SEPTEMBRIE 2007
CRISTI TEPES FOTOGRAFIAT LA BISERICA CRESTINA DUPA EVANGHELIE ANTIOHIA BUCURESTI 20 IULIE 2012
ANDREI LUPU IUBESTE MULT BISERICA ANTIOHIA DIN BUCURESTI
BELLA CIOPASIU ESTE PIANIST IN BISERICA CRESTINA DUPA EVANGHELIE ANTIOHIA
FOSTA CAMERA DE CONTROL SUNET LUMINI A BISERICII ANTIOHIA - 5 APRILIE 2008
BISERICA ANTIOHIA LA ORELE 23.40 CAND TOTI CREDINCIOSII SE AFLAU ACASA CU EXCEPTIA OPERATORULUI DE SUNET
BISERICA ANTIOHIA OFERA ADAPOST REFUGIATILOR UCRAINIENI
PlayPause
previous arrow
next arrow