BISERICA CREȘTINĂ DUPĂ EVANGHELIE CELEBREAZĂ 120 ANI DE EXISTENȚĂ

FLOREA MOISESCU SI EDMUND HAMER BROADBENT PREDICAND EVANGHELIA LA IASI IN ANUL 1919

Prin harul și voia Domnului sărbătorim 120 de ani de când a luat ființă prima Biserică Creștină după Evanghelie din România. Acest eveniment a fost marcat cum se cuvine în Biserica Antiohia din București unde frații și surorile au putut să se bucure împreună și să-și aducă aminte de înaintașii noștri, de primii slujitori ai lui Dumnezeu care au pus bazele Bisericii noastre în România. Cei care doresc să cunoască istoria Bisericii Creștine după Evanghelie pot să viziteze pagina web de mai jos unde se explică în detaliu cum a pornit această mișcare evanghelică în țara noastră și cine au fost cei care au întemeiat (cu mari eforturi, sacrificii și împotriviri) primele Biserici locale Creștine după Evanghelie din România:

https://www.biserica-antiohia.ro/istoria-bisericii-crestine-dupa-evanghelie/

Cu această ocazie, au fost invitați mai mulți slujitori ai Domnului din diferite biserici evanghelice (inclusiv pastorul baptist Otniel Bunaciu) care au vorbit despre moștenirea trecutului și responsabilitatea prezentului, subliniind atât semnificația acestui moment aniversar cât și rolul pe care Creștinii după Evanghelie l-au avut de-a lungul timpului în societatea românească. În deschiderea ceremoniei, a luat cuvântul fratele prezbiter Virgil Achihai (președintele Uniunii Bisericilor Creștine după Evanghelie din România). Printre alții, au mai vorbit și fr.Dan Mitrea, pastorul Otniel Bunaciu, fr.Mircea Pătrășescu, fr.Daniel Alexandrescu, fr.Daniel Iieși, fr.Radu Savinel, fr.Ieremia Rusu, istoricul Bogdan Emanuel Răduț, fr.David Ciucur, fr.Ștefan Ciopașiu, fr.Elisei Rusu și alți scumpi frați.

Grupul de închinare, Corul de copii și Corul Bisericii Antiohia au slăvit Numele lui Dumnezeu prin mai multe cântări și imnuri.

Au fost videoproiectate diverse mesaje de salut din partea unor frați și surori din străinătate care au dorit să fie alături de Biserica Antiohia la acest ceas de aniversare (fr.Daniel Tănase, fr.Adi Stănculescu, fr.Liviu și sora Magdalena Giuroiu, sora Gabriela Stoia Buliga, fr.Emanuel și sora Emma Stoia, fr.Artun și sora Mirela Tokatli, familia Ani și Emil Onofrei).

De asemenea, au fost videoproiectate fotografii de mare valoare cu înaintașii noștri, vechii credincioși ai Bisericii Creștine după Evanghelie, amintiri deosebite care vor rămâne pentru totdeauna în inimile noastre.

[foto: fratele Gheorghe Giuroiu (1914-1986) în curtea vechii Biserici Creștine după Evanghelie „Dragoș Vodă” din București]

FRATELE GHEORGHE GIUROIU (1914-1986) ÎN CURTEA VECHII BISERICI DRAGOȘ VODĂ DIN BUCURESTI

Mesajul domnului consilier Zaharia Răzvan Cristian – Consiliul Local al Primăriei Sectorului 2 București

„Bună ziua! În primul rând, îmi pare bine să revin pentru a doua oară în mijlocul dumneavoastră. Vă mulțumesc pentru invitație […] și vreau să vă mulțumesc pentru credința dumneavoastră și pentru modul în care vă adunați și vă organizați. […] Sunt plăcut impresionat pentru că la dumneavoastră se vede adevărata credință. Eu vin dintr-o zonă a Moldovei în care știu ce înseamnă credința și revăd și la dumneavoastră ceea ce înseamnă cu adevărat credința. De asemenea, aș vrea să vă asigur de tot sprijinul echipei viceprimarului în tot ceea ce solicitați și în tot ceea ce poate să facă atât Primăria, Consiliul Local și echipa dânsului pentru comunitatea dumneavoastră și pentru toate demersurile dumneavoastră și ceea ce ați dori să întreprindeți […] Vă mulțumesc mult pentru invitație, vă susținem și suntem alături de dumneavoastră în tot ceea ce faceți. Vă mulțumesc.”

Încheierea momentului aniversar s-a făcut de către fratele prezbiter Valentin Giuroiu (78 ani) care a avut pentru frați și surori un mesaj de zidire duhovnicească și o poezie scrisă de dânsul pe care puteți să le ascultați online, dând click pe butonul triunghiular aflat în partea stângă a audioplayerului web de mai jos:

BISERICA CRESTINA DUPA EVANGHELIE SARBATORESTE 120 ANI DE EXISTENTA IN ROMANIA

BOTEZ CREȘTIN NOU TESTAMENTAR ÎN BISERICA CREȘTINĂ DUPĂ EVANGHELIE ANTIOHIA DIN BUCUREȘTI:

By Admin

Ce faci pentru tine, piere odată cu tine! Ce faci pentru alții... rămâne!

Related posts

Leave a Comment (Postează un comentariu!)

error: Conținutul web este protejat! Content is protected!
Suntem o comunitate de credincioși dedicați să-L cunoaștem, să-L iubim și să-L slujim pe Dumnezeu, fiind martori ai puterii Sale transformatoare și influențând viețile celor din jur prin exemplul personal, pentru a-i aduce la o relație autentică cu Domnul nostru Iisus Hristos.