VIRGIL ACHIHAI – CU CE RĂMÂNE ÎN ISTORIE BISERICA ANTIOHIA?!?

VIRGIL ACHIHAI - CU CE RAMANE IN ISTORIE BISERICA ANTIOHIA?!?

Duminică 28 octombrie 2018 a fost o zi de cercetare deosebită pentru frații și surorile din Biserica Creștină după Evanghelie Antiohia care au putut asculta predica fratelui prezbiter Virgil Achihai, intitulată „CU CE RĂMÂNE ÎN ISTORIE BISERICA ANTIOHIA?!?”. Titlul predicii nu a fost ales deloc întâmplător și este deosebit de sugestiv pentru cei care au urechi de auzit și pentru cei care vor să deschidă ochii ca să vadă. Pentru cei care nu știu încă, fratele prezbiter Virgil Achihai este președintele Uniunii Bisericilor Creștine după Evanghelie din România și secretarul general al Alianței Evanghelice din România. Este un foarte bun comunicator și a fost de multe ori invitat de diverse posturi de televiziune creștine și laice pentru a aborda teme de importanță majoră pentru societatea românească aflată în prăbușire morală și spirituală așa cum s-a văzut la Referendumul din 6 și 7 octombrie 2018. Este extrem de dureros și șocant că au existat credincioși evanghelici care au fost orbiți de ura față de diverși politicieni și au boicotat Referendumul pentru Căsătorie, preferând să stea acasă și să lase țara asta de izbeliște fără să le pese de consecințele foarte grave care vor urma. Domnul să-i mustre și să-i cerceteze pe fiecare!

M-am gândit să aștern aici pe site cele mai importante fraze din discursul memorabil al scumpului nostru frate Virgil Achihai ca să vă stârnesc curiozitatea și interesul, mai ales că aveți posibilitatea să ascultați (online) mai jos această predică în întregime. Dar mai întâi, CITIȚI CU ATENȚIE! Să parcurgem împreună multe secvențe selectate pentru a ne convinge că predica merită să fie ascultată de fiecare credincios din Biserica Creștină după Evanghelie Antiohia și din orice altă Biserică de oriunde, atât din România, cât și de pretutindeni.

„FEMEIA ACEASTA A FĂCUT UN LUCRU FRUMOS FAȚĂ DE MINE!” (Matei 26:10)

• Cât timp a trecut de când ai făcut un lucru frumos pentru Dumnezeu?!?

• Ne interesează că spusele noastre sunt înregistrate aici pe pământ dar nu ne interesează că spusele noastre sunt înregistrate în Cer!

• Când eram mic, mă întrebam ce-mi va lăsa tata moștenire dar acum trebuie să mă întreb ce voi lăsa moștenire, copiilor mei? Ce las eu, acelora care vor veni după mine? Ce moștenire duhovnicească las eu în urma mea?!?

• Prin harul lui Dumnezeu aveți cea mai modernă Biserică Creștină după Evanghelie construită în România dar acest lucru înseamnă și O MARE RESPONSABILITATE. Orice dar care vine de la Dumnezeu este însoțit de responsabilități. Ne-am obișnuit foarte mult să avem drepturi dar să nu avem nicio obligație.

• Interesant e că atunci când e vorba de o dispută, pe oricine întrebi ce se întâmplă, TOȚI AU DREPTATE!
Niciunul nu spune: „eu n-am dreptate”. Toți spun: dreptatea este LA MINE, adevărul este LA MINE!
Tare mult mă întristez când văd credincioși care deși insistă că adevărul este la ei, este evident că EI SUNT DEPARTE DE ADEVĂR…

• Întotdeauna noi suntem atenți la ce fac ceilalți sau la ce nu fac ceilalți, în loc să ne uităm la CE TREBUIE SĂ FACEM NOI. Un președinte al Statelor Unite spunea: „Nu vă mai întrebați ce trebuie să facă America pentru voi ci întrebați-vă CE TREBUIE SĂ FACEȚI VOI PENTRU AMERICA?!?” (J. F. Kennedy). Înainte de a mă întreba ce face Biserica pentru mine, trebuie să mă întreb CE FAC EU PENTRU BISERICĂ?
Cât de devotat sunt eu pentru o anumită lucrare? Cât de mult mi-am pus inima în acea lucrare? Cu cât te uiți mai mult la ce fac ceilalți, cu atât te uiți mai puțin la CE FACI TU! Cu cât te uiți mai mult la ce fac alții, cu atât ai timp mai puțin pentru tine sau ți se pare că ceea ce faci tu, e cu mult mai de preț decât ce fac ceilalți!

• Am auzit pe cineva recitând o poezie în care se spunea: „frații nu-și mai spun adevărul!”. Dacă frații nu-și mai spun adevărul, înseamnă că spun MINCIUNI și dacă spun minciuni, înseamnă că îl au ca tată pe diavolul, pe TATĂL MINCIUNII! Unii „îmbracă” sau „împachetează” adevărul în jumătăți de adevăr. O jumătate de adevăr este O JUMĂTATE DE MINCIUNĂ!

• Sunt tare întristat de faptul că în zilele noastre mulți credincioși NU SE MAI SUPORTĂ CA SĂ STEA UNUL LÂNGĂ CELĂLALT! Domnul Hristos spune: „Cum poți tu să spui că-L iubești pe Dumnezeu când TU URĂȘTI PE FRATELE TĂU?!?” Mântuitorul spune: „În casa Tatălui Meu sunt multe locașuri”… Păi dacă vei nimeri în același locaș cu fratele tău pe care-l urăști aici pe pământ, CUM O SĂ STAI CU EL ÎN CER?!? CUM O SĂ STAI CU EL ACOLO ÎN CER DACĂ TU NU-L SUPORȚI AICI PE PĂMÂNT?

• De multe ori când venim acasă de la Biserică, spunem că „a fost o predică foarte bună” și „ce bine ar fi dacă ar lua aminte la ea fratele X sau sora Y”. Întotdeauna, predicile sunt PENTRU ALTUL! Doar predicile pentru binecuvântare sunt pentru mine… Ce îmi plac predicile în care mi se spune că totul e în regulă cu mine și că n-am nicio problemă. Oare așa să fie?!? TOTUL ESTE ÎN REGULĂ CU MINE? TOT CEEA CE FAC EU ESTE APRECIAT DE DUMNEZEU CA FIIND UN LUCRU FRUMOS?!?

• Din ce în ce mai rar auzim în Biserică pe cineva care să spună MULȚUMESC iar atunci când cineva spune IARTĂ-MĂ, AM GREȘIT! este deja o zi de sărbătoare! Nimeni nu mai greșește! Toți suntem desăvârșiți! Toți suntem sfinți! Foarte rar auzi pe cineva spunând „frate, am greșit! soră, am greșit! te rog frumos, iartă-mă!” sau „frate, AM GÂNDIT RĂU despre tine! iartă-mă!” Psalmul 139 spune: „Nu-mi ajunge cuvântul pe limbă și Tu îl cunoști!”

• Din ce în ce mai puțin se găsesc în Bisericile Creștine după Evanghelie (și în general în toate Bisericile) OAMENI CARE SĂ FACĂ CEVA FRUMOS PENTRU DUMNEZEU. În schimb, se întâlnesc din ce în ce mai mulți oameni CARE SĂ FACĂ LUCRURI FRUMOASE PENTRU EI, LUCRURI FRUMOASE DE CARE SĂ BENEFICIEZE ȘI EI!

• Noi, românii, sărbătorim anul acesta Centenarul și vorbim despre ce-au făcut înaintașii noștri DAR NOI NU FACEM NIMIC ASTĂZI PENTRU UNITATEA NOASTRĂ NAȚIONALĂ. Ne uităm la istoria pe care au scris-o alții dar NOI NU VREM SĂ SCRIEM ISTORIA GENERAȚIEI NOASTRE SAU O SCRIEM AȘA CUM E… NEPLĂCUTĂ!

• Câți dintre noi mai suntem gata să facem lucruri deosebite pentru Dumnezeu pe care El să le aprecieze ca fiind frumoase?!? Niciunul dintre noi nu mai putem să facem ce I-a făcut Maria (n.r. I-a uns picioarele cu mir scump) Domnului Iisus Hristos dar El spune că „Oridecâteori ați făcut aceste lucruri, acestor neînsemnați frați ai Mei, MIE mi le-ați făcut!” Ce te costă să te duci în vizită la un bolnav?

• De multe ori spunem: „dacă aș fi știut de o anumită lucrare, n-aș fi făcut-o și eu?” Maria a trecut peste barierele culturale din vremea ei și I-a șters picioarele Domnului Iisus Hristos cu părul ei! Mirul Mariei era extrem de valoros și scump pentru că NIMIC NU ESTE MAI VALOROS DECÂT DOMNUL HRISTOS! Domnul Iisus Hristos este deasupra a tot ceea ce înseamnă valoare în lumea aceasta. Întrebarea este: ce aleg să păstrez pentru mine și ce aleg să dau?!?

• În dimineața Învierii au fost și alte femei care s-au dus la Domnul Iisus (la mormântul lui) cu mir dar nu a mai fost nevoie, n-a mai fost necesar, era prea târziu, Domnul Iisus Hristos deja înviase! Sunt mulți oameni care spun „dacă aș fi știut de o anumită lucrare, aș fi făcut-o și eu”. Prea târziu…

• Maria, a făcut un lucru frumos pentru Dumnezeu. Maria, prin credință A IUBIT! Sunt foarte puțini oameni în ziua de azi care iubesc prin credință, NEȚINÂND CONT DE CÂT ÎI COSTĂ, NEȚINÂND CONT DE CÂT VOR TREBUI SĂ SUFERE DIN CAUZA CREDINȚEI.

• Pentru mulți așa ziși „creștini”, venirea la Biserică a ajuns o povară. Ei zic: „dar de ce trebuie să merg neapărat la Biserică? Nu mă pot ruga Domnului și de-acasă? Nu pot asculta și de-acasă Cuvântul lui Dumnezeu la sfântul internet?!?” Ba da, poți! Dar acasă nu poți avea părtășie cu internetul… PĂRTĂȘIE POȚI SĂ AI DOAR CU FRAȚII ȘI SURORILE ÎN HRISTOS! Internetul îți face mintea râșniță și devii un însingurat, un străin…

• Maria, a făcut un lucru frumos pentru Dumnezeu. Maria a iubit CU INIMA! Câți dintre noi iubim și cu mintea și cu inima?!? Pentru că se vede că NU NE JERTFIM… Iubirea care vine din inimă este JERTFITOARE. Iubirea care vine doar din minte DOAR CERE, NU DĂ! Maria a făcut totul CA PENTRU DOMNUL! Și imediat a primit… critici. Nu te aștepta ca atunci când faci ceva pentru Domnul DIN TOATĂ INIMA, ceilalți să te laude! NU TE AȘTEPTA LA AȘA CEVA! Te poți aștepta în schimb la indiferența lor și la criticile lor.

• Vreau să fac ceva frumos pentru Domnul! Adică Duminica la ora 14 în loc să stau acasă la televizor, să merg în vizită la frații mei aflați în suferință, să mă duc în piață și să împart broșuri creștine, să spun oamenilor despre Domnul nostru Iisus Hristos.

• Noi ca și creștini suntem o mireasmă plăcută, de la viață spre viață… Adică oriunde sunt, oriunde vorbesc, oriunde transmit ceva, cei din jurul meu văd că EU CRED CEEA CE SPUN. A fost întrebat odată un tânăr predicator: mai ții minte despre ce ai vorbit Duminica trecută în Biserică? El a răspuns: NU! Dar dacă tu nu ții minte despre ce ai predicat, credincioșii din Biserică vor ține minte?!?

Înainte să spun altora din experiența mea, trebuie ca mai întâi să fi trăit acea experiență și SĂ FIU CONVINS PERSONAL DE CEEA CE SPUN! Iubirea fără jertfire nu e apreciată de Dumnezeu și este un lucru care trece… trece și nu rămâne nimic în urmă.

• Revenind la apropierea sărbătoririi Centenarului, să nu uităm niciodată că în urma unor oameni a rămas MAREA UNIRE. Oare ÎN URMA NOASTRĂ CE RĂMÂNE?!? Neînțelegeri, certuri, dezbinare? Ne-amintim doar ce-au făcut alții în istorie dar tu, eu, ce lăsăm în urma noastră? CU CE RĂMÂNE ÎN ISTORIE BISERICA ANTIOHIA?!?!? Știți cu ce rămâne? CU CEEA CE PUNEM FIECARE! Problema din Biserica dvs nu este doar problema dvs ci este o problemă a noastră a tuturor, nu doar a dumneavoastră. Sfântul Apostol Pavel spune așa: „să fie cineva în suferință și eu să nu sufăr?” Să fiu indiferent și să spun doar: „cum îți așterni așa dormi” sau „semeni vânt, culegi furtună”? Maria a făcut un lucru frumos pentru Dumnezeu și a rămas de două ori în istorie: o dată în istoria omenirii și o dată în istoria Cerului. TU CUM VREI SĂ RĂMÂI ÎN ISTORIA BISERICII ANTIOHIA?

• De multe ori, ne este mai mult rușine de oameni, decât de Dumnezeu, ne este mai mult teamă de ce știu oamenii, decât de ce știe Dumnezeu despre noi. Nu ne este teamă că toate cuvintele noastre sunt scrise undeva într-o Carte și că de-acolo nu le mai poate șterge nimeni. CUM POȚI SPUNE TU CĂ-L IUBEȘTI PE DUMNEZEU CÂND TU NU POȚI SĂ-L IUBEȘTI PE CEL DE LÂNGĂ TINE?!? Tu spui: „Doamne, n-am nevoie de nimic, am tot ce-mi trebuie, sunt în regulă” și Cuvântul Sfânt al Domnului îți spune foarte clar: „Nu știi că ești ticălos, nenorocit, sărac, orb și gol!” (Apocalipsa 3:17)

• Nu este suficient să citesc Sfânta Scriptură. Trebuie să deschid Scriptura și să mă uit în ea ca într-o oglindă în care să mă văd pe mine.

• Mulți români spun așa: „Noi suntem creștini și-L iubim pe Dumnezeu!” dar când a fost Referendumul pentru definirea clară a Căsătoriei în Constituție au participat DOAR 20% DINTRE ROMÂNI!!!!!!! Și bine a spus un preot ortodox că acela nu a fost un Referendum ci a fost RECENSĂMÂNTUL CREȘTINILOR români! Acolo la Referendum S-A VĂZUT CLAR cine apreciază principiile și valorile lui Dumnezeu! 92/% dintre cei care au fost la Referendum au spus „DA” pentru ca Familia și Căsătoria SĂ RĂMÂNĂ AȘA CUM AU FOST INSTITUITE DE DUMNEZEU. Restul românilor au rămas indiferenți…

• România trăiește un „creștinism” cultural, un „creștinism submarin”… Ne-am pierdut dragostea dintâi pentru Dumnezeu. L-am părăsit pe Domnul… „Căci Dima din dragoste pentru lumea de acum, m-a părăsit” (2 Timotei 4:10)
Maria a făcut un lucru frumos pentru Domnul și a fost o mărturie vizibilă a faptului că IUBIREA DE DUMNEZEU ÎȚI DĂ PUTERE SĂ TRECI PESTE EVENTUALUL DISPREȚ AL CELOR DIN JUR!

• Ce înseamnă să fii NEBUN PENTRU HRISTOS? Înseamnă să faci ceea ce n-a mai făcut nimeni pentru Hristos. Înseamnă să te smerești și să te umilești. Doar Domnul Iisus Hristos merită esența ființei tale, merită ceea ce ai tu cel mai de preț. Ce bine ar fi dacă am înțelege că El, măcar că era Fiul lui Dumnezeu, totuși n-a găsit ca un lucru de apucat să se facă deopotrivă cu Dumnezeu ci S-a dezbrăcat pe Sine Însuși și a luat un chip de rob […] De aceea şi Dumnezeu L-a înălţat nespus de mult, şi I-a dat Numele, care este mai presus de orice nume”. (Filipeni 2:6-11)

ASCULTĂ CHIAR ACUM TOATĂ PREDICA „CU CE RĂMÂNE ÎN ISTORIE BISERICA ANTIOHIA?!?” – PREZBITER VIRGIL ACHIHAI ↓

By Admin

Ce faci pentru tine, piere odată cu tine! Ce faci pentru alții... rămâne!

Related posts

Leave a Comment (Postează un comentariu!)

error: Conținutul web este protejat! Content is protected!
Suntem o comunitate de credincioși dedicați să-L cunoaștem, să-L iubim și să-L slujim pe Dumnezeu, fiind martori ai puterii Sale transformatoare și influențând viețile celor din jur prin exemplul personal, pentru a-i aduce la o relație autentică cu Domnul nostru Iisus Hristos.