Au trecut aproape 43 de ani… Iată cum zboară timpul! Există foarte puține înregistrări audio (despre cele video nici nu mai discutăm) din timpul serviciilor de închinare ale Bisericii Creștine după Evanghelie „Dragoș Vodă” București. În vremea dictaturii comuniste, posibilitățile tehnice erau extrem de limitate iar restricțiile impuse de regimul totalitar erau deosebit de severe. La amvonul Bisericii „Dragoș Vodă” București existau trei microfoane prevăzute cu mufă DIN cu 3 pini. Microfonul central era produs de Unitra (Polonia) și cele două laterale erau marca Tesla (Cehoslovacia) model AMD 215M. În mod normal, aceste microfoane erau concepute pentru înregistrări audio efectuate la casetofonul sau magnetofonul de acasă și nu erau recomandate pentru utilizare la amvonul unei Biserici. Microfonul central era UNITRA TONSIL MDO IX care era omnidirecțional. Operatorul de sunet se confrunta cu mari probleme tehnice (audio feedback effect – efectul de microfonie) din cauză că Biserica nu era dotată cu microfoane profesionale direcționale supercardioide care erau foarte scumpe și nici măcar nu existau în România. Odiosul dictator Nicolae Ceaușescu a ordonat limitarea la minimum a importurilor și intensificarea la maximum a exporturilor, obiectivul final fiind plata datoriei externe a României. Totul se fabrica în țară cu excepția microfoanelor. Sistemul de sonorizare al Bisericii „Dragoș Vodă” din perioada anilor ’80 era rudimentar și nu permitea controlul și monitorizarea permanentă a semnalelor audio. În Biserica noastră nu exista posibilitatea înregistrării profesionale a semnalului audio de linie și din această cauză se puteau face doar înregistrări de amator realizate de unii credincioși mai îndrăzneți care își aduceau cu ei casetofonul și microfonul de acasă. În ciuda bunelor lor intenții, înregistrările astfel efectuate în timpul serviciului de închinare, aveau o calitate deplorabilă (raport semnal/zgomot sub orice critică cu zgomot de fond puternic în care se putea capta în timpul înregistrării orice tuse sau strănut, orice șușoteală, orice scârțâit de scaun, orice scârțâit produs de podeaua din lemn a amvonului din cauza mișcării picioarelor fraților prezbiteri mai energici care predicau cu multă putere mesajul Evangheliei).
Am bucuria să vă invit să ascultați o înregistrare audio din ziua de 18 septembrie 1977 când au avut loc mai multe botezuri în Biserica „Dragoș Vodă” București. Este vorba despre imnul „Doamne, ascultă rugăciunea noastră!” înălțat către Dumnezeu de Corul Bisericii din acea vreme. Se cuvine să-i mulțumim din toată inima, scumpului nostru frate Daniel Tănase (tânărul cu cămașă albă care zâmbește, al doilea din partea dreapta sus a fotografiei, numărând de la dreapta spre stânga) fără de care această înregistrare nu ar fi ajuns niciodată pe acest site. Dumnezeu să se îndure de el pentru că este foarte grav bolnav și are nevoie mai mult ca niciodată de rugăciunile fierbinți ale fraților și surorilor din cauza unei tumori maligne intestinale care deși a fost extirpată chirurgical, a generat totuși determinări secundare hepatice (metastaze). Fratele nostru Daniel Tănase nu se mai poate hrăni în mod normal și suferă foarte mult. Este o încercare grea. Vă rog foarte mult să nu uitați să vă rugați în fiecare zi pentru ca Domnul să se atingă de trupul dumnealui cu bunătatea și dragostea Sa! Dumnezeu să-i dea vindecarea și mântuirea Sa!
Ai milă de Daniel, Sfinte Tată Ceresc, Părintele Veșniciilor! Nu-l lăsa și nu-l părăsi pe scumpul nostru frate care suferă atât de mult! Te rog să te atingi cu mâna Ta de el și să-l izbăvești! Doamne bun, ascultă rugăciunea noastră! Amin!